Perth, 22 Maj

Efter några timmars plugg lyckades jag stretcha ut skrivkrampen och belönade mig med lite helg, bättre sent än aldrig. En bussresa ner till Freo sen var kusinerna återförenade igen. Det blev en promenad runt i stan för att visa de mysiga små ställena som gömmer sig här och var. Stormen hade lagt sig men det var fortfarande kyligt och molnigt. Hade inte förväntat mig att hösten skulle komma såhär snabbt. Anar att solen har förflyttat sig till Sverige och värmer upp inför hemkomsten. 

Vi promenerade längst med Cappuccino Strip och hamnade på Fremantle Markets. En sväng bland alla små stånd och en smaktur bland Australiens inhemska frukter (vet inte hur exotiskt det är men clementinerna var iallafall goda!) på matmarknaden blev det. Nästa stopp var fängelset för att upprätthålla vår kulturella sida. Nu kan även Anna checka av det världsarvs sparade Fremantle Prison. Vi blev inte långvariga eftersom de "exotiska" frukterna lockade oss tillbaka till marknaden. Vi köpte en frukt platter och satte oss och njöt av vårt (!!) (eftersom detta inte bestod av smakprov) mellanmål. Fantastiskt gott!! Det blev ännu lite vandring runt på marknaden som resulterade i skrattanfall, fönstershoppande av hundkläder för barn och som avslut en potatotwist. Väldigt god, som bilden beskriver! 

Vi tog oss sen till Murdoch och jag visade Anna runt på skolan och campus. Blir lika euforisk varje gång jag gör det eftersom jag faktiskt går på denna skolan nu. Det är lätt att missa när jag promenerar varje dag.... Men vardagslivet kan få en att bli smalspårig och det är skönt bli påmind om hur otroligt lyckligt lottad man är. När vi värmt upp oss i min lägenhet strosade vi vidare till en International Food Festival som campus hade ordnat. Där fanns mat från världens alla hörn och till Annas stora förtjusning, allt var gratis. Och till min stora förtjusning, där fanns två dessert bord!! Massor med god och exotisk (på riktigt denna gången) mat och dryck blev det samt underhållning i form av live band och ett dansgolv som sen förvandlades till nattklubbsgolv. Massor med skratt, dans, snack och kaffe senare hjälptes vi åt att missa bussen. Men vad gör det när vi har varandra? Ingen nöd på oss inte! Fantastisk dag med en fantastisk kusin fick alltså avsluta min helg! 









Everyday, Perth | | Kommentera |
Upp