Rockingham, 30 Mars

Idag vaknade vi efter en otroligt skön natts sömn. Fredrik hade lyckats sova hela natten trots dagens High. Vi körde och hämtade Nicole på tågstationen. Vi hittade henne efter att ha kört vilse bland diverse bussfiler och tågspår... Ett snabbt stopp på Coles för att handla frukost sen parkerade blåa faran utanför WA Skydive Office. Dagen D hade alltså kommit. Det var dags för Fredrik att slänga sig från 14.000 ft med endast en fallskärm som livsförsäkring. Lite pendlande mellan om det faktiskt gick att äta frukost eller inte blev det ändå lite mat i magen för honom. När allting var betalt och selen var på var han även lite mer kontaktbar än tidigare. Nervositeten var påtaglig. Vi ska inte ens prata om Nicole. Tror det räcker med att säga att hon hade ett par extra trosor med sig i väskan... Efter en liten stunds väntan hoppade de in i bilen för att se några andra landa och sedan möta upp instruktörerna. Fredriks instruktör hette Derick och började med att introducera hur många personer han hade tappat. Han höll koll på hur många misslyckade hopp han gjort i år och sa åt Fredrik att vara lugn för det var bara 374 st av 370 hopp... Lite svårt att förklara Fredriks ansiktsuttryck men tänk er kompott av skrattblandad panik och ett försök till att hålla sig lugn. Det visade sig även att WA Skydive hade köpt Mission Beachs flygplan, vilket alltså var exakt samma som jag hoppade från. För er som har läst bloggen tidigare så vet ni att det flygplanet gick sönder precis innan vi skulle lyfta. Men ingen fara på taket, det är en av de bästa upplevelserna som finns!!! Lite svårt att övertyga Fredrik med denna faktan på bordet, men kalsongerna höll sig iallafall torra (hittills). 

Sedan var det dags för hopparna att stiga in i bussen för att åka till flygplatsen. Jag vinkade glatt av dom och la mig sedan på stranden för att äta frukost. Bussresan var riktigt lång (30 minuter) men kändes längre eftersom man var påväg mot något helt sjukt. På flygplatsen var det ord och inga visor, så direkt in i flygplanet för att förbereda för takeoff (om planet nu skulle fungera...). På exakt samma plats som sin flickvän några månader tidigare var det nu dags för Fredrik, ingen återvändo här inte. Planet fungerade fint och satte kurs mot 14.000 svindlande ft. En fin men något hoppig och skakig flygresa (lät som det skulle trilla sönder vilken sekund som helst) med utsikt över WA fantastiska kustlinje började fjärilarna sakta men säkert röra sig snabbare i magen. Fredrik blev fasthakad (hoppades han) och gjordes redo för att slängas ut i det fria (tacka Gud att slippa det flygplanet). Nu var fjärilarna i full gång och gick bärsärkargång i magen medan benen dinglade ut ur flygplanet. Och så kastades han ut (be honom göra ljudeffekten senare!!).... 

Fritt fall i 60 sekunder, var helt magiskt och så sjukt fräckt! Resten minns han inte riktigt så tur att allt detta finns på film! 60 sekunder kan gå riktigt snabbt och helt plötsligt var fallskärmen utvecklad och Fredrik svävade som en fågel över Australiens klarblåa vatten och imponerande landskap, med utsikt över både Perth, Rottnest Island och ner mot Margret River. Han såg inga hajar men flertalet rev kunde man se från ovan. Vips så var man nere på marken. Med det största leendet på läpparna som jag någonsin skådat kom han gående, hel och completey torr!!!! Efter någon minut gick det även att hålla en konversation som inte endast innehöll "Fyfan vad fräckt/coolt/ballt/häftigt" eller "Det var helt sjukt, det ska lätt göras igen!!!!". 

Resten av eftermiddagen innehöll en lunch med Nicole på Rockinghams beacharea och häng vid havet innan vi lämnade henne på tåget igen. Vi cruisade vidare längst med kusten, stannade för att äta glass och titta på de vilda delfinerna som hoppade runt och lekte runt bryggan, innan vi begav oss tillbaka mot Perth. I Perth blev det sen matinhandling så vi missade solnedgången men njöt av den sista tiden med bilen. Vi körde längst med havet från Fremantle till Perth med bådas favoritmusik dunkande i högtalarna. På kvällen bjöds det sedan på svensk hederlig tacos som en perfekt avslutning på denna fantastiska roadtrip! 







Everyday, Perth | | En kommentar |
Upp