Seminyak, 6 juli

Idag vaknade vi tidigt för att försöka krama ur de sista timmarna av vår Lombokvistelse. Vi var tidigt vid frukosten och njöt även idag av färsk frukt. Eftersom vi lärt oss vara snabba när vi vill så var vi snabbt ute vid poolen och hängde där i två timmar och beundrade naturen, palmerna och djungeln en sista gång. Dagen efter ramadan är slut är det public holiday vilket betydde att vi fick snällt packa på oss vår packning och promenera ner till hamnen. Vi döpte denna promenad till 30-30-30. 30kg i 30 grader tog 30 minuter... 

Men vi överlevde även detta och gjorde oss redo för vår sista båtfärd (otroligt nervösa båda två med tanke på våra tidigare erfarenheter här). Det började inte jättebra eftersom vi fick reda på att båten var försenad på grund av dåliga förhållande. Vi väntade i lite mer än en timme innan två båtar dök upp. Tanken var att vi skulle med den stora båten, vilket kändes hyfsat säkert, enda till personalen kom och rådde oss att hoppa i den lilla båten som skulle göra ett pit-stopp på en annan ö. Anledningen var att den andra båten skulle bli överpackad med folk vilket är något som är vanligt här för att tjäna extra pengar. Vi var inte sena eftersom vi planerade att överleva detta och hoppade därför på den lilla båten. Sen bar det av, det luktade bara bensin och det lät som en hel orkester men till en början var allting lungt. Efter några minuter hamnade vi färdriktning för ett stort stort fartyg och fick ändra kurs för att inte krocka. Detta gjorde att vi hamnade i båtens stora vågor som smidigt övergick till "swell". Två meter höga vågor var vi tvugna att ta oss igenom och lagom tills jag började se tårarna i Nicoles ögon så hade vår kapten lyckats ta sig igenom denna swellen. Detta innebar ett antal gånger där det kändes som att båten var i vertikalt läge. Men otroligt bra kapten som tog oss till hyfsat lugnt vatten. Jag har även listat ut knepet för att inte behöva vara rädd på dessa resorna och det är att sova. Snabbt och lätt tvingade jag mig till att sova så att jag slapp allt läskigt och vaknade lagom tills vi gick i hamn på Lembongan. 

Vi fick alltså ett pitstopp här där vi passade på att utforska ön lite. Väldigt mysig verkade den som och fortfarande ganska genuin även om turismen var påtaglig! Här hittade vi även Taylor från Perth som vi hängde med oss tillslut delade båt med den sista biten till Sanur och Bali. Hör och häpna, denna sista båtturen var så bra att både jag och Nicole lyckades njuta av den!! Det stod en chaufför och väntade på oss i Sanur för att ta oss till vårt hotell. Mycket rolig kille! Resan började med att vi behövde leta upp hans bil på parkeringen för han hade glömt vart den stod. Sen blev det kaeroke i bilen hela vägen genom Denpasar, Kuta och med slutdestination Seminyak. Vi körde förbi idylliska balinesiska vyer där solnedgången färgade himlen brandgul och överallt flögs det med drakar. Det är en stor tävling i augusti på Bali som många tränar inför! Riktigt häftigt att se och en sak att lägga till på önskelistan till jul! 

Framme i Seminyak checkade vi in på vårt fantastiskt fina hotell! Här spenderade vi bara några korta minuter innan vi hoppade in i en taxi som tog oss till maingatan. Efter lite shopping hamnade vi på Earth Cafe eller snarare Nicole hamnade i himmelen. Detta är en vegetariansk och vegansk restaurang som dessutom säljer produkter att handla. Lyrisk och överlycklig beställde vi in nachos, spring rolls, coconut fried vegetables, vegan ice cream och walnut brownie helt vegansk. Lyckan var dock inte riktigt total förrän vi mätta och belåtna fortsatte promenera runt i affärerna och spenderade lite pengar. Platsen i väskan är ett senare problem, har hört att det är kallt i Sverige för tillfället så om jag packar på mig mer kläder kan jag nog få ner några fler inköp! Kvällen avslutades sen med veganska, gluten fria cacao täckta cashews innan vi somnade gott efter en lång lång dag! 









Everyday, Indonesien | |
Upp