North Hampton, 22 April

Efter att ha slitit med diverse assignments och quiz från skolan nu i några veckor belönar jag mig med välförtjänt semester. I tio dagar ska jag och 30 av exchange studenterna resa i såkallade bussar (ser ut som en lastbil med en fönster) norrut ut i Australiens outback. 

Dagen började riktigt riktigt tidigt efter någon timmes sömn (lyckades sova som en stock troligtvis för att en låååång to do lista numera är helt avkryssad). Allihopa samlades på campus där vi började vår resa. Dagen bestod av otagliga timmar i bussen med stopp på diverse kustställen på vår resa norrut. Jag och Sandra lyckades få platserna längst fram så eventuell åksjuka kunde undvikas. Vårt första stopp var Hangover Bay, där det blev kisspaus och snacks. Efter att ha sett väldigt många stränder i Australien börjar de likna varandra väldigt mycket. Vårt nästa stopp var dynamite bay, där vi delades in i olika matgrupper som skulle ha ansvaret för alla energitoppar på resan. Jag hamnade i första gruppen och började tillsammans med de andra skära upp grönsaker (jag fick ansvaret för selleri och gick därmed därifrån med en ny lärdom om hur man äter selleri). Men utsikt över det turkosblåa havet med en frisk bris som tillbehör, åt vi sandwich med olika sorters fyllning och givetvis toppat med bbqsås. 

Några tiotal mil senare stannade vi i Gerardton, vilket vara WA:s huvudstad innan Perth växte sig stor. Där fick vi se en stor memorial statue, för att hedra de som omkommit när en båt sjönk under andra världskriget precis utanför stadens kust. Det passade bra för på måndag är det Anzac day då hela Australien stängs ner för att hedra de män som krigat för deras land. 

Nästa stopp blev North Hampton, vilket är en mysig liten (!!!) by (vet inte vad det heter när det är mindre än en by men det var mindre än både Hurva och Odarslöv!). Hur små ställena än tros vara här så kan man alltid hitta en liten supermarket som sitter tätt ihop med en bottle-o (spritaffär). Där införskaffades diverse förnödenheter inför kvällen som vi sedan skulle spendera några minuter utanför North Hampton. Vi anlände till North Brook Farmstay (vi övernattade alltså på en australiensk gård, japp mamma, du läste rätt!!). Denna resan som verkligen är ute i outbacken spenderas i tält, så kan ni tänka er, tält i trädgården på en gård, jag kände mig ganska rutinerad!! Dock så är här flugor... Låt oss säga att jag kan förstå hur både kor och hästar känner sig... De är överallt, i näsan, i munnen, i öronen och i ögonen. Här betalar man dyrt för flugnät!! 

När flugorna hade somnat unnade vi oss BBQ innan det blev häng runt en stor lägereld. Riktigt mysig kväll med både fullmåne och en stjärnklar himmel som vakade över oss. 













Everyday, Perth | | Kommentera |
Upp