Sengiggi, 2 juli

Så har det kommit till våra sista timmar på Gili Trawagan och dags för oss att bege oss mot Lombok. Vår godnattvisa med tuppljud hjälpte inte så mycket för just nu firas det ramadan här vilket gör att klockan 4am började någon skrika i bönetornet som råkar ligga precis bredvid vårt nya hotell. Jag försökte med allt, lyssna på musik och podd men tillslut fick jag ge upp och försöka somna om till Allahs ord. Det gick inte, så lite sliten var man allt när klockan ringde. 

Det blev frukost på vår uteplats. Två stora frukttallrikar, en scrambled egg med veggies samt färskpressad juice och kaffe. Detta var definitivt en uppgradering! För att smälta maten låg vi i hotellets hammocks och studerade några av de vilda katter som springer runt på ön, tunna och magra och utan svans. 

I väntan på att båten skulle komma och hämta oss roade vi oss med att gå på maingatan. Jag har äntligen lyckats vända Nicoles syn på solkräm och fått henne att köpa en flaska till hennes brända skin! Vi satte oss sedan för att njuta en sista gång av det turkosa stilla vattnet när jag hör någon säga "Är inte det Sanna?". Följande timme sprang iväg medan vi stod och pratade med Daniel Johansson, Philip Nilsson och Adam Halvarsson hemifrån. Jag börjar alltså sakta men säkert förberedas för att komma hem till Sverige och svensk mark. De är på två veckors semester på Bali och hade nyligen kommit till Gili Trawagan. Vi gav dom våra bästa och värsta tips innan vi var tvungna att checka in på båtofficet. 

En liten, liten, liten (!!!!!!) båt skulle ta oss till Lombok. Lite rädsla från vår båttur hit satt fortfarande kvar och bättre blev det inte när vi fick höra att motorn på båten dagen innan hade börjat brinna mitt under turen... Men vi lyckades trycka in 10 personer på denna lilla motorbåt och så började vår resa mot nästa stopp. Båten delade vi med en jättetrevlig familj från Perth, en tysk kille och en engelsk tjej. Tack och lov för pratglada människor vilket gjorde att båtresan gick snabbt och enkelt. Vi steg i land och förväntade oss vår förbokade transport till våra hotell. Där var ingen transport och våra två balinesiska båtförare vinkade glatt när de lämnade hamnen igen. Något som var helt säkert var att vi inte var i Sengiggi iallafall!! Efter många om och men, telefonsamtal och missförstånd med lokalbefolkningen kom det äntligen två fräsiga bilar (noll koll på märke och sånt men de var stora och blänkte i solen) och plockade upp oss. Lombok består främst av en aktiv vulkan och massor av djungelbeklädda berg. Vi klättrade därför upp och ner med bilen på slingriga vägar högt över havet som bredde ut sig nedanför bergskanten. Landet påminner väldigt mycket om mina upplevelser i Laos, vilket är ett fantastiskt och orört land! 

Efter 40 minuters bilresa var vi framme vid vårt hotell som ligger en bit upp på ett berg mitt i djungeln. Vi checkade in och fick sedan frukt vid poolen. Otroligt fint hotell med fantastiskt landskap i bakgrunden. Så vackert! Efter att ha hängt vid poolen ett tag gjorde vi oss i ordning och gick ner på Sengiggis huvudgata. Många byar här består endast av en gata som kryllar av folk, små butiker och scootrar. Lagom till solen skulle gå ner hamnade vi på en otroligt mysig restaurang nere på stranden och njöt av inhemsk Nasi Goreng till ljudet av lugnt vågskvalp. Det var inte svårt att spendera hela kvällen här med denna fantastiska utsikten över Sengiggi Beach och de djungelfyllda bergen som reser sig i bakgrunden. Lombok är verkligen en fantastisk ö som är väl värd ett besök av alla som vill fly från alla turister (här är några turister men det är lätträknat på fyra händer!). Jag ser så fram emot de kommande dagarna här!!









Everyday, Indonesien | |
#1 - - Inger persson:

Verkar vara ett ställe att sätta på önskelistan för en framtida semester.... Lugnt och skönt.

Upp