Perth 25 februari

Nu har jag kommit fram och både hunnit landa och kommit på fötterna i min nya hemstad Perth. Sakta men säkert har jag fått lära känna denna enorma stad som även är en av världens tio dyraste städer, och det märks! Allting kostar! Men kosta vad det kosta vill, för jag trivs riktigt bra. Den enda tillstymmelse till svenska jag får prata är om jag skulle springa på de två andra svenskar som finns på detta universitetet. Vi är alltså tre svenskar bland ca 20 000 studenter. Med så många studenter förstår ni säkert också att campus måste vara stort och ja, det kan jag lova er att det är. En promenad runt skolan landar på ungefär 7 km men här finns i princip allt. Skola, bibliotek, affärer, Food Court, gym, frisör, pub, bank, sjukhus, pooler, lounger ja, till och med en gård med hästar, kor, får, lamas och grisar. 

Jag bor på campus i en lägenhet med fyra andra tjejer från världens alla hörn. Haseena från San Diego, Yolanda från Kina, Cynthia från Malaysia, Nicole från Australien och jag då som tillför lite europeiskt. Fastän det bara gått en vecka känns det som jag varit här minst en månad. Orientation week är i full gång så det händer saker hela tiden. Allt från Karnevaler, festivaler, pool party, Beach party, city tours, Beach Tours, outdoor cinemas, pancake breakfast, recovery breakfast, free food and games, volleyboll tournament och konserter. Mitt i allt detta har jag även hunnit träffa Hannah (från England som jag träffade i Kina för fyra år sedan men nu bor och jobbar här) och bland annat haft BBQkväll med hennes flatmates. Dessutom har vi haft en Aussiekväll i lägenheten där vi provade all australiensk mat vi kunde komma på, givetvis med Nicole in charge. Det känns redan som en liten familj som inte bara delar kök och toalett utan även bland annat mycket skratt, sena kvällar, mat och vin. 

Vädret är fantastiskt, poolen är utanför dörren, skolan börjar nästa vecka så jag har fortfarande lite spare time, det är några event kvar på orientation week (många är dock inställda för de jobbar inte om det är över 37 grader och det befaras bli mellan 40-45 grader till helgen...). Tack och lov att poolen för en gångs skull är svalkande!! Avslutningsvis trivs jag som fisken i vattnet och ser verkligen fram emot denna terminen här down under! 











Everyday, Perth | | En kommentar |
Upp